Dokkum + Ameland

4-daags arrangement in Friesland + bezoek aan waddeneiland Ameland. Inclusief ontbijt, diners, fietshuur en veerbootticket.

Dokkum Ameland arrangement
Dokkum Ameland arrangement
 

Elfstedenstad Dokkum en Waddeneiland Ameland

Dit 4-daagse verblijf is gebaseerd op drie overnachtingen inclusief 3x ontbijt en 2x een diner in een gastvrij hotel in Dokkum. Met dit arrangement verkent u in 3 dagen tijd de Noardlike Fryske Wâlden, het boomwallenlandschap dat typisch is voor de Friese Wouden, met als topattractie de botanische tuin De Kruidhof, waar ook het IJstijdenmuseum ondergebracht is. Paleisjes van de landadel, door boomwallen omzoomde weiden, romantische dorpen op terpen, Nationaal Park het Lauwersmeer, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, Elfstedenstad Dokkum, middeleeuwse kerken en sporen van kloosters en meer dan twintig zeer aparte musea.

Al fietsend langs stinzen en staten (Friese kasteeltjes) komt u terecht in talrijke leuke plaatsjes als Burdaard aan de Dokkumer Ee, waar de Friese schilder Ruurd Wiersma bijzonder werk achtergelaten heeft. Waar u ook bent, u ziet aan de horizon altijd een terp met kerktoren of een decor van eeuwenoude bomen met daarachter verscholen schilderachtige dorpjes.

Dokkum
Zeer bijzonder is het gebied ten zuiden van Dokkum, waar in 754 de wereldberoemde missionaris Bonifatius werd vermoord. De vertegenwoordiger van het Frankische Rijk werd geboren in 672 of 675 in Exeter, Zuid-West Engeland. Het stoffelijk overschot van de bisschop, martelaar en heilige, die wordt gezien als de architect van christelijk West-Europa, bevindt zich in de abdij van Fulda in Duitsland. Dokkum, gekscherend een moordstad genoemd, is nu een gezellige en zeer bezienswaardige Elfstedenstad en onderhoudt vriendschappelijke betrekkingen met Fulda. Elke woensdag wordt hier de oudste weekmarkt van Nederland gehouden. Ook voor winkel liefhebbers is er genoeg vertier.

Ameland
Vanuit Dokkum is Holwerd, waar de boot richting Ameland vertrekt makkelijk bereikbaar. U bent er al binnen 15 minuten, waarna de boot er circa 45 minuten over doet om u weer veilig aan wal te brengen.

De auto kunt u parkeren bij de haven van Holwerd. Op Ameland wacht er een toerfiets op u waarmee het eiland kan worden verkend.

Ameland, een zelfstandige gemeente maakt deel uit van de Waddeneilanden en valt onder de provincie Friesland. Het eiland heeft in totaal 4 dorpen, Hallum, Ballum, Nes en Buren. De laatst genoemde grenst aan het natuurgebied 'de Oerd' waarin men prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. In Nes zult u de meeste toeristen tegenkomen, maar elk voorgenoemd dorp heeft zo zijn eigen charme. Naast de geopende musea zijn er ook jaarlijks terugkerende evenementen die door vele toeristen worden bezocht zoals het Midzomerfeest.

Compleet arrangement!

Friesland Holland regelt voor u het overnachtingsadres in Dokkum, de huurfietsen op vaste land en op Ameland. Zelfs de veerboottickets worden voor u geregeld en zijn inclusief de arrangementsprijs. Uiteraard krijgt u een uitgebreid informatiepakket met toeristische informatie en fietsroutekaarten mee zodat u goed geïnformeerd op pad gaat. U kunt zonder zorgen heerlijk op vakantie!

Startdag
Naar wens

Aantal fietsdagen
3 dagen (2 fietsdagen rondom Dokkum en 1 fietsdag op Ameland)

Start en finish
Dokkum

Lees verder: http://frieslandtravel.com/nl/dokkum-schiermonnikoog-201