Markant Friesland Tour Zuid + Nationaal park de Alde Feanen.

3-Daagse Markant Friesland Tour (Noordoost Friesland) op de fiets met pech-onderweg-service.

Markant Friesland
Markant Friesland
 

Unieke fietstochten langs de schatkamers van Noord-Oost Friesland
Na de Elfstedentocht is de Markant Friesland Route de meest boeiende fietsroute van Friesland. De Elfstedenroute is 254 km lang en voert u langs de alom bekende highlights van de provincie. De 170 km lange Markant Friesland Route daarentegen moet u zien als een comfortabele “expeditie” langs nauwelijks bekende, maar wereldwijde unieke bezienswaardigheden. Een tocht vol aangename verrassingen. Een tocht die u inzicht geeft in de ontstaansgeschiedenis van Friesland en haar rijke cultuurhistorie.Tijdens dit arrangement fietst u de zuidelijke Markant Friesland lus.

Paleisjes van de landadel, door boomwallen omzoomde weiden, romantische dorpen op terpen, Nationaal Park het Lauwersmeer, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, Elfstedenstad Dokkum, middeleeuwse kerken en sporen van kloosters en meer dan twintig zeer aparte musea. Kunst, natuur en cultuur, dat is Markant Friesland.

Waar u ook bent, u ziet aan de horizon altijd een terp met kerktoren of een decor van eeuwenoude bomen met daarachter verscholen schilderachtige dorpjes. Veenklooster, een Drents aandoende nederzetting met grote oude bomen en een brink, is er één van. Daar bevinden zich een prachtig ingericht slot met slottuin en een groot landbouwmuseum.

Aantal km per dag:
Dag 1: aankomst ca. 32 km
Dag 2: ca 48 km
Dag 3: ca 55 km

Startdag
Naar wens

Aantal fietsdagen
3 dagen

Start en finish
Herberg de Parel

Info: http://frieslandtravel.com/nl/markant-friesland-tour-zuid-nationaal-park-de-alde-feanen