• Home
  • Evenementen
  • Friesland

De volgende evenementen vinden plaats op Terschelling in 2014:

Terschelling Vertelt

Zaterdag 1 t/m vrijdag 28 februari 2014

In de voorjaarsvakantie verteld men eilander verhalen op bijzondere locaties. U wordt door de nachtelijke straten meegenomen naar een locatie waar u naar een verhaal gaat luisteen, verteld door een echte eilander. Na afloop is er een gezellig samenzijn in de plaatselijke horeca.

Nationaal Museumweekend

Zaterdag 5 t/m zondag 6 april 2014

Mocht de winterslaap nog maar net achter de rug zijn – dan is het misschien ontgaan / het museumweekend komt er aan!!

Dit Museumweekend zullen 500 musea gratis -the magic word- of met korting hun deuren openen voor het publiek. Daarnaast zijn er populaire extra activiteiten zoals workshops, rondleidingen, proeverijen, speurtochten voor kinderen, muziekoptredens en de mogelijkheid tot verkleden in klederdracht. Het thema van dit jaar is: ‘Laat je verleiden door een museumstuk.’

Lees meer

Jaarlijks terugkerende evenementen op Terschelling

Oerol

Een jaarlijks op Terschelling terugkerend evenement is het Oerol festival. Dit tien dagen durend cultureel festival wordt elk jaar in juni gehouden, en trekt inmiddels zo’n 55.000 bezoekers.

Oerol is een idee van Joop Mulder, dat destijds in zijn kroeg, de Stoep, bedacht is. Samen met een aantal vrienden begon Joop te bouwen aan een theaterfestival. Dit leidde uiteindelijk in 1982 tot de allereerste editie van het Oerol Festival. Het bleek een groot succes, een fenomeen was geboren.

Oerol is uitgegroeid tot een groot cultureel festival met zo’n 55.000 bezoekers per jaar. Het bestaat vooral uit locatietheater, het eiland zelf wordt als podium gebruikt, straattheater en muziekoptredens op het Groene Strand en het festvalterrein, de Westerkeyn. Elk jaar heeft Oerol een ander thema, veel voorstellingen worden op dit thema gebasseerd.

De naam van het festival is afkomstig van een oude Terschellinger gewoonte. Wanneer het voorjaar aanbrak mocht het vee van de eilanders over het hele eiland grazen, overal dus. In het Terschellinger dialect betekend Oerol overal.

Lees meer