• Home
  • Evenementen
  • Groningen

Vierde editie van de Tuin & Kunst Tiendaagse Groningen start op 20 juni 2014

Verhildersumtuin
Verhildersumtuin
 

Op 20 juni 2014 gaat de vierde editie van de Tuin & Kunst Tiendaagse Groningen van start. In de periode van 20 tot en met 29 juni 2014 zet Groningen de tuindeuren open voor het publiek van binnen en buiten de provincie. Iedereen die van tuinen, kunst en cultuur houdt, kan tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse kennismaken met Groningse tuinen en tegelijkertijd genieten van hedendaagse kunst en cultuur.

Lees meer

Groningen kwalitatief en kwantitatief goed op fietskaart

fietsen groningen
fietsen groningen
 

De ‘Kwaliteitsmonitor fietsregio’s’ van Stichting Landelijk Fietsplatform toont Groningen als opvallende stijger op het gebied van recreatief fietsen in Nederland; een hele opsteker voor de provincie. Groningen heeft daarnaast voor het zomerseizoen speciaal een aantal nieuwe fietsroutes uitgezet of opnieuw uitgebracht. Via de website www.fietsen.groningen.nl zijn nu vijf themaroutes gratis te downloaden. Vier routes langs bijzondere bezienswaardigheden in Groningen zijn als papieren versie geüpdate en uitgebracht in de nieuwe Marketing Groningen huisstijl. In de Groningen Route App zijn vier historische fietsroutes toegevoegd die met behulp van een smartphone gefietst kunnen worden.

Lees meer

Expositie Henk Helmantel in museum Wierdenland

Helmantel
Helmantel
 

In museum Wierdenland in Ezinge is van 16 februari tot en met 28 september de expositie 'Helmantel: Oudheden en erfgoed als inspiratie’ te zien.

Lees meer