• Home
  • Evenementen
  • Groningen

RUG pakt groots uit met 400e verjaardag

RUG Groningen
RUG Groningen
 

Dit jaar bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar en dat wordt groots gevierd. Een maand lang, van 15 mei tot en met 15 juni, wordt Groningen ondergedompeld in een feestelijk programma rondom het RUG400-thema ‘For Infinity’.

Lees meer

Stripmuseum verhuist naar Groninger Forum

stripmuseumgroningen
stripmuseumgroningen
 

Het Stripmuseum, dat nu nog aan de Westerhaven zit, verhuist in 2017 naar het nieuwe Groninger Forum, aan de Grote Markt.

Lees meer

Bloemenjaarmarkt in Groninger binnenstad

bloemenjaarmarkt
bloemenjaarmarkt
 

De binnenstad Groningen wordt ook dit jaar op Goede Vrijdag, 18 april, omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt vindt traditioneel plaats op de laatste vrijdag voor Pasen.

Lees meer

Eerste Koningsdag: 26 april

oranje feest
oranje feest
 

Op zaterdag 26 april wordt er voor het eerst Koningsdag gevierd. In Groningen gebeurt dat met een programmering van koninklijke allure.

Lees meer

The Passion in april 2014 in Groningen

The Passion
The Passion
 

Het jaarlijkse tv-spektakel 'The Passion' wordt in 2014 gehost door Groningen. De vierde editie van The Passion wordt op donderdag 17 april opgevoerd in de binnenstad van Groningen en op andere karakteristieke plekken in de stad.

Lees meer

‘Masquerade’ in Groninger Museum

Masquerade Groninger Museum
Masquerade Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is nog tot en met 16 maart de expositie ‘Masquerade’ te zien, bestaande uit dertien aquarellen die gemaakt zijn door de Amerikaanse shockrock zanger/kunstenaar Marilyn Manson. Deze presentatie is de start van een reeks tentoonstellingen die het Groninger Museum organiseert in samenwerking met festival Eurosonic Noorderslag.

Lees meer

Wonen&Co de beurs in MartiniPlaza

Wonen en Co
Wonen en Co
 

Dankzij Wonen&Co de beurs in MartiniPlaza verandert Groningen van 13 tot en met 16 maart tot dé woonhoofdstad van Nederland. Ongeveer 55.000 bezoekers brengen jaarlijks een bezoek aan het grootste woonevent van het Noorden. Op de negende editie van deze woonbeurs zijn ongeveer 250 woonprofessionals aanwezig.

Lees meer

Theater op locatie: Aletta de Musical

Aletta de musical
 

De overtreffende trap van theater-op-locatie. Dat is Aletta de Musical. Deze musical, over het leven van Aletta Jacobs, speelt zich af in de Stadsschouwburg in Groningen én op bijzondere locaties in de buurt van het cultuurpodium.

Het verhaal van Aletta Jacobs is eigenlijk te groot voor een theater, vonden ze bij GOOV Muziektheater. En dus belooft de musical een verrassende ontdekkingsreis langs gelegenheidstheatertjes op bijzondere locaties, met de musical als gids. De musical brengt de bezoeker in twee theatertjes, beide in het oude stadshart van Groningen. In elk theater wordt ingezoomd op een van de aspecten die Aletta zo veelzijdig maken. De ontknoping van het verhaal is in de Stadsschouwburg, waar het publiek getuige is van Aletta's eerste gang naar de stembus.

Lees meer

The Fruit of Visual Pollution in museum GR-ID

The Fruit of Visual Pollution
 

Een aantal muren van museum GR-ID, het vroegere Grafisch Museum, in Groningen zijn tot en met medio februari versierd met grote muurschilderingen. Dit in het kader van de expositie The Fruit of Visual Pollution van de Groningse beeldend kunstenaar David Sciarone, die tot en met 16 februari in het museum te zien is.

Lees meer

‘Five views from Korea’ in Noorderlicht

Noorderlicht
Noorderlicht
 

In fotogalerie Noorderlicht is vanaf 8 februari de expositie ‘Five views from Korea’ te zien.

Lees meer

RUG viert verjaardag met expo over studenten

RUG
RUG
 

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaat dit jaar 400 jaar en daarom is er in het Groninger Museum een speciale expositie te zien: De Student in Groningen – 1614-2014. De tentoonstelling is te zien van 28 februari tot en met 31 augustus.

Lees meer

Expo Scheepvaartmuseum over eerste wereldoorlog

Engelse kamp
Engelse kamp
 

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 22 maart tot en met 9 juni de expositie ‘Gedwongen vrijheid. Het Engelse Kamp in Groningen 1914-1918’ te zien. In augustus 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Nederland was neutraal tijdens deze oorlog, maar dat betekende niet dat de oorlog geen gevolgen had voor Nederland. Sterker nog: Groningen was direct betrokken bij de oorlog door het Engelse Kamp.

Lees meer