“Hier werd Friesland geboren”

6-Daags fietsarrangement Noordelijke Elfsteden en Waddenkust

Dokkumer Nieuwezijlen
Dokkumer Nieuwezijlen
Dokkumer Nieuwezijlen

Het fietsarrangement ‘Noordelijke Elfsteden en Waddenkust’ is een ontdekkingsreis door meer dan 5.000 jaar door mensen bewoond kustland met terpen, tot 10 meter hoge woonheuvels om hoog zeewater buiten de deur te houden. Het schoonste land van Nederland biedt dag in dag uit frisse wind, felle zon en zee, de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed sinds 2009.

Lees meer

Publicatiedatum: 19 januari 2015

Nieuwe fietsroute langs Noordelijke Elfsteden en Waddenkust

Ontdekkingsreis door Friesland en Groningen

Fietsen langs de Waddenkust
Fietsen langs de Waddenkust
 

MARRUM (NL) – Met de verspreiding van een nieuw viertalig gratis magazine met veel kaarten en routes, het creëren van een infocentrum bij activiteitenboerderij Seedykstertoer aan de Zeedijk in Marrum én een nieuwe website is het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, begonnen met de internationale promotie van de Waddenzee als zeer boeiend UNESCO werelderfgoed. De vier noordelijke Elfsteden Harlingen, Franeker, Leeuwarden en Dokkum liften mee.

De promotieorganisatie, die samenwerkt met een honderdtal recreatie- en horecabedrijven in de regio, legt de nadruk op de verkenning van Noord-Friesland en West-Groningen per fiets aan de hand van een knooppunten-routekaart in het magazine en een zesdaags hotel-fietsarrangement op www.frieslandtravel.com

Lees meer

Nieuw arrangement voor ecotoeristen

Met elektrische sloep door Noord-Friesland

Dokkum is dé highlight van Noordoost-Friesland. Sloepvaarders overnachten hier om de Markant Friesland Route en het Lauwersmeer te bezoeken.
Dokkum is dé highlight van Noordoost-Friesland. Sloepvaarders overnachten hier om de Markant Friesland Route en het Lauwersmeer te bezoeken.
Dokkum is dé highlight van Noordoost-Friesland. Sloepvaarders overnachten hier om de Markant Friesland Route en het Lauwersmeer te bezoeken.

Earnewâld, het hart van Nationaal Park De Alde Feanen, blijkt een perfecte uitvalsbasis voor de verkenning van Friesland te zijn. Het waterdorp is door zijn ligging tussen de Friese Meren en de Friese Wouden al vele jaren een highlight op toeristenkaarten en in fiets- en vaararrangementen van deze vakantieregio’s. Het is zelfs een cruisehaven, want vanuit Earnewâld organiseert het bureau voor toerisme Friesland Holland al tien jaar riviercruises richting Giethoorn. Nu heeft het bureau Earnewâld ook gekoppeld aan de de vier noordelijke Elfsteden, de Waddenkust en het Lauwersmeer.

Lees meer

Ontdek het zuidelijke karakter van Noord-Friesland

Varen door het museum van Friesland met vaarbewijsvrije elektrische sloep

Dokkum
Dokkum
Varen door het museum van Friesland
met vaarbewijsvrije elektrische sloep

Maak een wereldreis in Friesland! Ontdek in alle stilte, met een luxe vaarbewijsvrije 8-persoons elektrosloep met cabriokap, dat het noorden van de provincie Fryslân veel gemeen heeft met het platteland in zuidelijke landen: klein regionaal, vrolijk, gastvrij. Nog een overeenkomst: groot respect voor de natuur en de daaruit voortvloeiende eeuwenoude cultuur. De oude natuurlijke Friese kookkunst, koken met streekproducten van het land en uit de zee, bloeit er als nooit tevoren, maar dan in hedendaagse verfijnde vorm. De koks van de restaurants van de historische hotels waar u overnacht zijn niet wereldberoemd, maar hun prestaties zijn zeker het ontdekken waard!

Lees meer

Van hotel naar hotel

Noordelijke Elfstedencruise

In Franeker bezoeken de cruisegasten het meer dan vier eeuwen oude stadhuis en het Koninklijk Planetarium Eise Eisinga.
In Franeker bezoeken de cruisegasten het meer dan vier eeuwen oude stadhuis en het Koninklijk Planetarium Eise Eisinga.
In Franeker bezoeken de cruisegasten het meer dan vier eeuwen oude stadhuis en het Koninklijk Planetarium Eise Eisinga.

Binnendijkse cruises worden amper aangeboden. Bijna alle passagiersschepen met hutten zijn veel te groot voor riviertjes als de Ee tussen Leeuwarden en Dokkum. Het bureau voor toerisme Friesland Holland in Wolvega heeft er wat op gevonden: met een luxe tweedeks rondvaartboot van hotel naar hotel varen en daar overnachten. Lunchen en dineren gebeurt aan boord.

Lees meer

Langs de schatkamers van Noord-Oost Friesland

Markant Friesland Tours op de fiets met bagage- en pech-onderweg-service

Admiraliteitshuis, Dokkum
Admiraliteitshuis, Dokkum
Admiraliteitshuis, Dokkum

DOKKUM (NL) – Na de Elfstedentocht is de Markant Friesland Route de meest boeiende fietsroute van Friesland. De Elfstedenroute is 254 km lang en voert u langs de alom bekende highlights van de provincie. De 170 km lange Markant Friesland Route daarentegen moet u zien als een comfortabele “expeditie” langs nauwelijks bekende, maar wereldwijd unieke bezienswaardigheden. Een tocht vol aangename verrassingen. Een tocht die u inzicht geeft in de ontstaansgeschiedenis van Friesland en haar rijke cultuurhistorie.

Paleisjes van de landadel, door boomwallen omzoomde weiden, romantische dorpen op terpen, Nationaal Park het Lauwersmeer, UNESCO wereld­erfgoed Waddenzee, Elfstedenstad Dokkum, middeleeuwse kerken en sporen van kloosters, en meer dan twintig zeer aparte musea. Kunst, natuur en cultuur, dat is Markant Friesland.

Lees meer

Dokkum + Ameland

4-daags arrangement in Friesland + bezoek aan waddeneiland Ameland. Inclusief ontbijt, diners, fietshuur en veerbootticket.

Dokkum Ameland arrangement
Dokkum Ameland arrangement
 

Elfstedenstad Dokkum en Waddeneiland Ameland

Dit 4-daagse verblijf is gebaseerd op drie overnachtingen inclusief 3x ontbijt en 2x een diner in een gastvrij hotel in Dokkum. Met dit arrangement verkent u in 3 dagen tijd de Noardlike Fryske Wâlden, het boomwallenlandschap dat typisch is voor de Friese Wouden, met als topattractie de botanische tuin De Kruidhof, waar ook het IJstijdenmuseum ondergebracht is. Paleisjes van de landadel, door boomwallen omzoomde weiden, romantische dorpen op terpen, Nationaal Park het Lauwersmeer, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, Elfstedenstad Dokkum, middeleeuwse kerken en sporen van kloosters en meer dan twintig zeer aparte musea.

Lees meer

Elfstedenarrangement met de auto + 1 dag Ameland

6-daagse Elfstedentocht met de auto + 1 overnachting op Ameland.

Ameland
Ameland
 

• Elfstedentocht + 1 dag op Ameland
• Tocht van het ene bijzondere hotel naar het andere
• Logies + ontbijt + diners
• Afstand per dag: ca. 65 km.
Elfstedentocht + Waddeneiland

Friesland Holland heeft op aanvraag van vakantiegangers een nieuw arrangement samengesteld waarbij u naast de Friese elfsteden ook waddeneiland Ameland bezoekt. U rijdt van het ene hotel naar het andere hotel met behulp van het elfsteden informatiepakket dat u van Friesland Holland krijgt. Het arrangement is inclusief 5 overnachtingen, 5 x ontbijt en 3 x driegangen diner.

Lees meer

Markant Friesland & Schiermonnikoog

4-daags arrangement in Friesland inclusief een bezoek aan waddeneiland Schiermonnikoog. Ontbijt & diners, e-bike huur en bootticket inbegrepen!

Markant Friesland Schiermonnikoog
Markant Friesland Schiermonnikoog
 

Dit 4-daagse verblijf is gebaseerd op drie overnachtingen inclusief 3x ontbijt en 2x een diner in een gastvrij hotel in Dokkum. Met dit arrangement verkent u in 3 dagen tijd de Noardlike Fryske Wâlden, het boomwallenlandschap dat typisch is voor de Friese Wouden, met als topattractie de botanische tuin De Kruidhof, waar ook het IJstijdenmuseum ondergebracht is. Paleisjes van de landadel, door boomwallen omzoomde weiden, romantische dorpen op terpen, Nationaal Park het Lauwersmeer, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, Elfstedenstad Dokkum, middeleeuwse kerken en sporen van kloosters en meer dan twintig zeer aparte musea. Kunst, natuur en cultuur, dat is Markant Friesland.

Lees meer

Markant Friesland Tour Noord + Zuid

6-Daagse Markant Friesland Tour (Noordoost Friesland) op de fiets met bagage- en pech-onderweg-service.

Markantfriesland
Markantfriesland
 

Unieke fietstochten langs de schatkamers van Noord-Oost Friesland. Na de Elfstedentocht is de Markant Friesland Route de meest boeiende fietsroute van Friesland. De Elfstedenroute is 254 km lang en voert u langs de alom bekende highlights van de provincie. De 170 km lange Markant Friesland Route daarentegen moet u zien als een comfortabele “expeditie” langs nauwelijks bekende, maar wereldwijde unieke bezienswaardigheden. Een tocht vol aangename verrassingen. Een tocht die u inzicht geeft in de ontstaansgeschiedenis van Friesland en haar rijke cultuurhistorie.

Lees meer

Markant Friesland Tour Zuid + Nationaal park de Alde Feanen.

3-Daagse Markant Friesland Tour (Noordoost Friesland) op de fiets met pech-onderweg-service.

Markant Friesland
Markant Friesland
 

Unieke fietstochten langs de schatkamers van Noord-Oost Friesland
Na de Elfstedentocht is de Markant Friesland Route de meest boeiende fietsroute van Friesland. De Elfstedenroute is 254 km lang en voert u langs de alom bekende highlights van de provincie. De 170 km lange Markant Friesland Route daarentegen moet u zien als een comfortabele “expeditie” langs nauwelijks bekende, maar wereldwijde unieke bezienswaardigheden. Een tocht vol aangename verrassingen. Een tocht die u inzicht geeft in de ontstaansgeschiedenis van Friesland en haar rijke cultuurhistorie.Tijdens dit arrangement fietst u de zuidelijke Markant Friesland lus.

Lees meer

Dike & Bike Tour

5-daags hotel-fietsarrangement aan de Friese IJsselmeerkust en de Waddenzee, op basis van half pension, met bagageservice.

Dike bike tour
Dike bike tour
 

Het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft speciaal voor liefhebbers van fietsen, oude havensteden, dijken en vergezichten een nieuwe vakantie ontwikkeld: Dike & Bike Tour. De 5-daagse vakantie start en eindigt in Sneek dat ooit aan de Middelzee lag en nabij het eind – of het begin – van de Middeleeuwse Slachtedijk ligt. Sneek maakt deel uit van de Friese Elfsteden.

Lees meer

Harlingen & Terschelling Hotel Vakantie

4-daags Arrangement, Elfsteden-cultuur- en havenstad Harlingen & Waddeneiland Terschelling.

Harlingen Terschelling
Harlingen Terschelling
 

U kunt met volle teugen genieten van het super leuke havenstadje Harlingen, de indrukwekkende omgeving en het Waddeneiland Terschelling. Friesland Holland heeft een zeer gevarieerd arrangement samengesteld. Het pakket omvat drie hotelovernachtingen in stadslogement Harlingen met royaal ontbijt, en twee keer een diner en een zeer uitgebreide informatie- en routemap (ontvangt u vroegtijdig thuis voor een goede voorbereiding).

Lees meer

Rembrandt Route

3-daags arrangement: Fietsen in het spoor van Rembrandt en zijn vrouw Saskia uit het Noord Friese St. Annaparochie, met bagageservice.

Rembrandt Route
Rembrandt Route
 

Leeuwarden, Sint Annaparochie en Franeker zijn drie Noord-Friese plaatsen die een grote rol speelden in het leven van Saskia Uylenburgh (Leeuwarden, 2 augustus 1612 - Amsterdam, 14 juni 1642) en de wereldberoemde kunstschilder Rembrandt van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 of 1607 - Amsterdam, 4 oktober 1669). Zij trouwden 22 juni 1634 in de kerk, daar waar nu de Van Harenskerk in Sint Annaparochie staat. Maar dat is niet zo spannend als de connecties die de vermogende Leeuwarder familie Uylenburgh had, bijvoorbeeld met de Oranjes en de Amsterdamse kunstwereld. Saskia’s vader was in 1584 als rechtsgeleerde bij prins Willem van Oranje toen hij in de Prinsenhof in Delft werd vermoord. Het huis van Saskia’s ouders, Ossekop 11 in Leeuwarden, biedt ook in de 21-ste eeuw onderdak aan juristen, namelijk aan de bekende strafpleiters Wim en Hans Anker.

Lees meer

Rembrandt Route met de auto of motor

3-daags arrangement: in het spoor van Rembrandt en zijn vrouw Saskia uit het Noord Friese St. Annaparochie.

Rembrandt Route
Rembrandt Route
 

• Maak kennis met de verborgen schatten van Fryslân
• Inclusief boek 'Saskia van Uylenburgh', De vrouw van Rembrandt.
• Logeren en dineren in Franeker en Leeuwarden

 

Lees meer